Bob Dylan's Greatest Hits Vol 2 (1971)

Bob Dylan’s Greatest Hits Vol. II utgavs ursprungligen under namnet More Bob Dylan Greatest Hits, men återutgavs under det förra namnet.

Bob Dylan's Greatest Hits Vol 2 skivomslagDenna samling var från början en dubbel-LP och rymmer hela 21 låtar. Man kan delvis se skivan som en fortsättning på Bob Dylan’s Greatest Hits, skivan innehåller både låtar från de tidigaste albumen samt låtar från framför allt annat John Wesley Harding samt The Basement Tapes.

Det mest anmärkningsvärda med denna skiva är att den innehåller en gömd skatt i form av tidigare outgivet material och som dessutom inte är vilka låtar som helst. ”Watching the River Flow” (utgiven som singel), ”Tomorrow Is a Long Time”, ”When I Paint My Masterpiece” är låtar som inte är utgivna på något annat album och "I Shall Be Released" hittas endast i en annan version på The Bootleg Series och live på Before The Flood.

Förklaringen till detta märkliga tillvägagångssätt är självklart att skivbolaget ville tjäna pengar och albumet utkom mycket riktigt under en period då Dylan inte var särskilt produktiv.

Tillbaka till samlingar| Studio | Live | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010