Live 1975 (2002)

Redan en bit in i första spåret ”Tonight I’ll be Staying Here With You”, som utklassar studioversionen, inser man att Hard Rain inte alls gjorde sitt jobb i att täcka Rolling Thunder Revue. Live 1975 – The Rolling Thunder Revue som också inordnar sig som volym nummer fem i The Bootleg Series är ett dokument från den hyllade första delen av turnén.

Live 1975 skivomslagLive 1975 är en dubbel-CD som bjuder på 22 låtar från en av Bob Dylans bästa turnéer. Konserterna var brokiga med flera artister (mest spektakulärt var kanske att Joan Baez för första gången på tio år åter stod på scenen tillsammans med Bob efter mycket vatten flytit under broarna) som varvade framträdande där Dylan, vitmålad i ansiktet, var i centrum.

Hard Rain bara bestod av nio låtar inrymmer denna skiva betydligt mer. Till exempel duetter med Joan Baez och fler låtar från Desire som var Dylans senaste album, men som inte var lika representerad under turnéns andra del 1976.

Till albumet medföljer också ett 55-sidigt häfte med bilder från turnén samt ett fascinerande vittnesbörd av Larry Sloman som utsänd av Rolling Stone följde turnén på nära håll.

Under 2019 kom en utökad utgåva i form av ett 14 CD-set: Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings.

Tillbaka till bootlegs | Studioalbum | Live | Samlingar

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010