Hard Rain (1976)

Hard Rain består av liveframträdande från turnén som gick under namnet Rolling Thunder Revue och påbörjades i oktober 1975 några månader efter inspelningarna till Desire var färdiga.

Hard Rain skivomslagRolling Thunder Revue var andra turnén på två år. Tour ’74 som finns förevigad på Before The Flood hade inte helt tillfredsställt Dylan som sökte en annorlunda utformning på den kommande turnén. I stället för stora arenor hölls framträdanden i personligare miljöer och själva turnén hade utstyrseln av en kringresande cirkus, helt enligt Bob Dylans önskemål.

Låtarna som utgör Hard Rain är tagna från andra delen av Rolling Thunder Revue, som inte var riktigt lika lyckad som första. Hard Rain består av intensifierade låtar framförda av en glödgad Bob Dylan. Några gånger blir det intensiva framförandet för mycket av rå urkraft på låtens bekostnad, som exempelvis gäller versionen av "Maggie's Farm".

Materialet är främst representerat av låtar från Blood On The Tracks och skivan rymmer bara nio nummer. Det är en intressant lyssning då många låtar är rejält omarbetade och ibland med imponerande resultat, som den helt enastående versionen av ”One Too Many Mornings”.

Tillbaka till livealbum | Studio | Samlingar | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010