Together Trough Life (2009)

Sedan Time Out of Mind 1997 hade varje skivsläpp inklusive bokutgivning av Bob Dylan fått ett positivt mottagande. Säkert är detta en av anledningarna till varför Columbia har varit synnerligen aktiva och gett ut hela fem delar av The Bootleg Series under dessa år. Together Through Life var inget undantag och fick överlag fina recensioner.

Together Trough Life skivomslagTogether Through Life fortsätter i samma stil, med mycket inriktning mot blues á la Muddy Waters, som de senaste albumen.

Det är ibland lite råare än Modern Times och inte lika fartfyllt som på ”Love and Theft”. Råheten återspeglas också i texterna, som i "It's All Good":

Brick by brick, they tear you down
A teacup of water is enough to drown

Detta från en låt som i en tidigare vers konstaterat att ”Big politician telling lies”. Annars kretsar texterna kring ungefär samma sak som på de senaste albumen: sångaren vandrar i ett skuggland och söker något att hålla fast vid: ”Without this love that we call ours / Beyond here lies nothin'”.

Together Through Life håller inte riktigt samma standard som föregångarna. Det som är monotont är inte riktigt lika kraftfullt och det melodiösa lyfter inte på samma sätt.

Tillbaka till studioalbum | Live | Samlingar | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010