The Witmark Demos (2010)

När en ytterligare del av The Bootleg Series utkommer är det demoinspelningar som Dylan delvis gjorde för andra artister. Inspelningarna som är spridda mellan åren 1962–64 gjordes för Witmark Publishing och var tänkta att kunna användas av andra artister.

the witmark demos skivomslagMånga av låtarna gavs sedan ut av Dylan själv, fast i andra versioner. Denna dubbel-CD består av hela 47 låtar och är så när på några undantag tidigare outgivna låtar. De flesta sådana är alternativa versioner av sådant som finns utgivet på studioalbum från denna tid, men det finns även gott om sånger som inte tidigare funnits tillgängliga.

Det ”nya” materialet på The Witmark Demos är väl emellertid inte sensationellt på samma sätt som The Bootleg Series 1–3 uppvisade glömda mästerverk. The Witmark Demos rymmer trots allt några pärlor som ”All Over You ” och ”Guess I’m Doing Fine”.

Sammantaget bildar alla dessa låtar ett panorama över Dylans produktivitet över denna tid och är väl så intressant av denna anledning. Intryck från ”House Of The Risin’ Sun” märks till exempel på ”The Death of Emmett Till”.

I en så kallad ”limited edition” inkluderas även en bonus-CD, vilket är konsert inspelad 1963 från Brandeis University. Låtarna från denna konsert ska inte ha funnits tillgängliga innan.

Tillbaka till bootlegs | Studioalbum | Live | Samlingar

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010