Cristmas In The Heart (2009)

En julskiva med Bob Dylan kan i förstone te sig en smula osannolikt. Men även om en skiva som Christmas In The Heart inte var förväntad går det med bakgrund av Dylans utgivning före denna skiva ändå skönja en viss följriktighet.

Cristmas In The Heart skivomslag Dylan har ett tag ägnat sig åt att blicka tillbaka mot gamla musikskatter och denna gång låts dessa tillbakablickar innefatta sånger med julteman.

Detta är dock ingen ”bjällerklang-skiva” utan en manifestation från Dylans ständiga rötter i blues och traditionella folksånger. Och här blandas högstämdhet, med solkig sorgmodighet i 15 julvisor.

Christmas In The Heart möttes av negativt omdömen från många håll, dels för valet av julsånger, dels för Dylans "kraxiga" röst. Visst har Dylans röst blivit raspig, men detta har gällt för de föregående albumen likväl. De som har uppskattat Modern Times och Tale Tell Sign gillar troligen den här skivan också.

Vad Bob Dylan gör är en samling julvisor med annorlunda framtoning. Det är långt ifrån ett av de bättre albumen signerat Bob Dylan och kanske kommer en del inbitna fans ogilla att Dylan inte själv står för hela sången i vissa nummer, men inte desto mindre finns här prov originalitet och en ljuv stämning i flera låtar. Det är sällan en julskiva är angelägen, men när Dylan framför låtar som ”The Christmas Blues” blir det angeläget.

Tillbaka till studioalbum | Live | Samlingar | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010