Another Self Portrait (2004)

Another Self Portrait (1969–1971) - The Bootleg Series Vol. 10 består av två skivor (det finns även en Deluxe Edition där en remastered-version av Self Portrait samt en live-CD från en konsert på Isle of Wight medföljer). Låtarna är från åren 1969–1971 och huvudsakligen från dem inspelningar som skulle utgöra låtmaterialet på albumen the Self Portrait and New Morning.

Another Self Portrait skivomslagNär Self Portrait kom ut 1970 blev den knappast rosad av kritikerna och med denna bakgrund är det något förvånande att en ny utgivning från The Bootleg Series tar sig an detta material. Därför frågade man sig inför utgivningen om det var något som vaskades fram för att säljas till fansen som köper allt utgivet i Dylans namn eller om det verkligen fanns oupptäckt material som motiverade en utgivning.

Faktum är att det har grävts fram outgivna låtar som definitivt förtjänar uppmärksamhet, särskilt en låt som ”Pretty Saro” - vilket är gammal engelsk folksång som Dylan gör en utmärkt version av. Another Self Portrait är definitivt intressant och inkluderar flertalet ”nya” låtar från Bob Dylan.

För övrigt är många av de alternativa versionerna i klass med originalen. I vissa fall där produktionen med överdubbning sänkte originallåtarna är dessa nu i en ny dräkt där det mesta är avskalad till den akustiska upplevelsen.

Den tredje skivan är från konserten på Isle of Wight med The Band från 1969. Precis som kunde höras på de låtar från denna konsert som var medtagna på Self Portrait är framträdandet långt från det bästa Dylan bjudit på.

Tillbaka till bootlegs | Studioalbum | Live | Samlingar

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010