Self Portrait (1970)

Self Portrait består av hela 24 låtar (ursprungligen en dubbel-LP), och albumet kan ses som en slags antologi med Bob Dylans egna favoritlåtar, även om den innehåller några egna alster.

Self Portrait skivomslagSelf Portrait fick på grund av låtvalen till sättet de framfördes på hård kritik: Dylan hade förlorat mycket av sin angelägenhet och en del undrade till och med om Dylan behagade skämta (något som faktiskt var fallet om man får tro en av interjvuerna med honom; han ville detroniseras och återfå ett privatliv). Några av dessa omdömen har ställt albumet i en mycket dålig dager vilket i viss mån är en orättvis betraktelse.

Skivans sammansättning är minst sagt snårig och ojämn; här blandas oldies som ”Blue Moon”, med en tam liveversion av ”Like A Rolling Stone” och låtar i The Band-tappning såsom ”Days of 49”.

Lika lite som den är en av Bob Dylans mest vägande skivor är den ett måste för varje fan då den trots allt innehåller många låtar av värde och är dessutom ett dokument av vad för musik som inspirerade Dylan själv.

Tillbaka till studioalbum | Live | Samlingar | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010