World Gone Wrong (1993)

World Gone Wrong är den andra akustiska skivan i följd och precis som på Good As I Been To You tolkar Bob Dylan gamla låtar.

World Gone Wrong skivomslagTvå har ursprung hos blueslegenden Blind Willie McTell och två andra hos Tom Paley som gjorde traditionella låtar. Ytterligare två låtar har Dylan hämtat från Mississippi Sheiks som verkade på 30-talet. För närmare upplysning går det att läsa Dylans egna beskrivningar av låtarna och deras upphovsmän.

Som titeln förutsäger är detta en mörk och resignerad skiva. Dylan sjunger: ”I can’t be good, baby, / Honey, because the world gone wrong”. Det som på förhand kanske kunde förstås som en politisk kommentar landar i stället hos enskilda individers livsöden. Låtarnas alter ego är ofta någon som saktmodigt färdas bortom de mjuka inrättningarna, någon som mist alla sina vänner och någon som ”don't mind dyin'”.

World Gone Wrong är fylld av svärta och en uppriktig sentimentalitet, men saknar de varierade känslolägena från Good As I Been To You. Dock är skivan värd att köpa bara för en otröstlig låt som "Two Soldiers".

Tillbaka till studioalbum | Live | Samlingar | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010