Shadows In The Night (2015)

Shadows In The Knight sjunger Bob Dylan sånger från 40-och 50-talen och ibland ännu längre tillbaka. Det är klassiska låtar som tidigare framförts av den skönsjungande Frank Sinatra.

Shadows In The Night skivomslagSångerna tycks passa Dylan vars röst låter bättre än på flera av de senaste albumen. Han gör förstås egna tolkningar av låtarna där rösten snarast är sårbar, vilket lyfter fram det vemodiga och sorgsna i dem. I arrangemangen har stråkarna som är framträdande i originalen avlägsnats, men i övrigt återstår mycket av tidsdräkten hos dessa låtar som doftar sekelgammal nostalgi.

Sångerna tycks inte desto mindre passa Dylan som bland annat uttrycksfullt sjunger sig igenom ålderdomens avsaknader och uppriktigheten är kraftfull i sånger som ”Stay With Me” med rader som:

I grow cold, I grow weary
And I know I have sinned
And I go, seeking shelter
And I cry in the wind
Though I grope and I blunder
And I'm weak and I'm wrong

Att Dylan har något att tillföra låtar som ofta redan gjorts i många versioner blir bland annat tydligt i hans tolkningar av ”Some Enchanted Evening”, "What'Ill Do" och ”That Lucky Old Sun”. Bob Dylan tillför en innerlighet som får flera av låtarna att överträffa originalen.

Tillbaka till studioalbum | Live | Samlingar | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010