At Budokan (1979)

At Budokan består av inspelningarna av två konserter från kampsportsarenan Nippon Budokan i Tokyo, vilka ägde rum den 28 februari respektive 1 mars 1978. Konserterna var i sin tur en del av en världsomspännande turné.

At Budoka skivomslagDylan har många gånger prövat nya versioner av sina gamla låtar vilket ofta lett till spännande och förbluffande resultat. Under denna världsturné sammanförde han instrument som han aldrig prövat tillsammans förut, bland annat ingick mandarin, flöjt och saxofon i denna konstellation.

Dessvärre blir följden denna gång en ohejdad och pompös ljudmatta. En del kritiker har hållit At Budokan ganska högt. Själv har jag en helt och hållet oförsonlig relation till detta album. Bland Dylans digra utgivning finns ett par misslyckanden, men i varje fall har det funnits förmildrande omständigheter i form av enstaka låtar som gällt för undatag eller åtminstone något som givit lust till omlyssning. Men i det här fallet lyder den drastiska summeringen: jag önskar att jag inte lyssnat alls.

Tillbaka till livealbum | Studio | Samlingar | Bootlegs

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010