Inspirerade av Dylan

Förmodligen finns det ingen artist som inspirerat och påverkat så många andra inom populärmusiken som Bob Dylan. Några av dessa är …

Neil Young

Har erkänt sitt arv till Bob Dylan och till och med sagt att han medvetet värjt sig från att lyssna på Dylan för att inte bli för påverkad. Han ska också ha sagt att han ville göra musik som var en korsning mellan Bob Dylan och Rolling Stones. Läs mer om Neil Young.

Ryan Adams

Att Dylan finns i medvetandet hos New York-artisten märks ofrånkomligen i låtar som ”To Be Young (is to be sad, is to be high)” och ”Firecracker”. Han har också gjort egna versioner av "Isis" and "You're a Big Girl Now".

Jesse Malin

Den amerikanska artisten Jesse Malin är bara en i raden av dem som fått bära epitetet ”den nya Dylan”. Nedan kan du se en svängig version av ”You Ain’t Goin’ Nowhere” som Jesse Malin framförde på The Stone Pony i New York 2011.[
[video ej längre tillgänglig]

Conor Oberst

Conor Oberst som är mer känd under bandnamnet Bright Eyes slog igenom på allvar med albumet  I’m Wide Awake It’s Morning från 2005 där han visade prov på stor förmåga att skiva låtar med djuplodande texter.

Ulf Lundell

Bland svenska musikartister är det förmodligen hos Ulf Lundell som arvet är som störst och bäst förvaltat. I den självbiografiska debutromanen Jack är Dylan tillsammans med Jack Kerouac framträdande som förebilder och huvudpersonen omnämner ”Mr Tambourine Man” som sin favoritlåt.   

Bobdylan.nu är en inofficiell sida om Bob Dylan som startade våren 2010